Είτε πρόκειται για άγχος του να μην ξέρετε τι κάνετε ή φόβο να μην φανείτε χαζοί, πολλοί από εσάς αναβάλετε να ανοίξετε ένα λογαριασμό στο Twitter. Αρκετές φορές αυτός ο φόβος διαιωνίζεται και δεν εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητες αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο έπακρο.

Για πολλούς από εσάς, η έναρξη χρήσης του Twitter μπορεί να φαντάζει βουνό αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο τρομακτική. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό βήμα-βήμα για να ξεκινήσετε. Θα σας προτείνουμε κάποια βασικά πράγματα που χρειάζεστε για τον λογαριασμό σας στο Twitter.

Τι είναι το Twitter

Πριν, όμως, να σας παρουσιάσουμε αυτές τις συμβουλές ας δούμε λίγο τι ακριβώς είναι το Twitter. Το Twitter είναι μία online ιστοσελίδα και εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης. Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες επικοινωνούν μέσω σύντομων μηνυμάτων που ονομάζονται tweet. Η έμφαση εδώ δίνεται στη συντομία καθώς το κάθε tweet πρέπει να χωρέσει μέσα σε συγκεκριμένους χαρακτήρες. Το tweeting είναι το ποστάρισμα σύντομων μηνυμάτων για οποιονδήποτε σας ακολουθεί στο Twitter με την ελπίδα ότι οι λέξεις σας είναι χρήσιμες και ενδιαφέροντες για το κοινό σας.

Μία άλλη περιγραφή του Twitter είναι αυτή που εμπίπτει στην κατηγορία του microblogging. Επίσης, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το λογαριασμό στο Twitter για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες και δημοφιλείς ανθρώπους και εταιρείες στο διαδίκτυο.

Ποιοι διάσημοι celebrities έχουν λογαριασμό στο Twitter

Το Twitter έχει γίνει μία από τις πιο χρησιμοποιημένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επειδή είναι προσωπική και γρήγορη. Οι διάσημοι χρησιμοποιούν το Twitter για να χτίσουν μία προσωπική σύνδεση με τους οπαδούς τους και τους φαν τους.

Η Katy Perry, η Ellen DeGeneres και ο Πρόεδρος Trump είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς χρήστες της πλατφόρμας. Τα ημερήσια tweet τους δημιουργούν μία αίσθηση σύνδεσης με τους χρήστες που τους ακολουθούν. Κάτι τέτοιο δημιουργεί μεγάλη δυναμική για διαφημιστικούς λόγους και στη σύγχρονη εποχή εξαργυρώνεται και οικονομικά.

Πώς να ανοίξετε ένα λογαριασμό στο Twitter

Το πρώτο βήμα είναι συχνά και το πιο δύσκολο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα πρώτα βήματα όταν θα φτιάχνετε τον λογαριασμό στο Twitter καθώς κάποια πράγματα θα ακολουθούν τον λογαριασμό σας για πάντα.

1. Διαλέξτε το σωστό όνομα χρήστη

Το πρώτο βήμα κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας στο Twitter. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως το όνομα χρήστη σας στο Twitter θα είναι δημόσιο, θα είναι αυτό με το οποίο θα σας αναζητήσουν οι υπόλοιποι χρήστες παγκοσμίως και είναι αυτό με το οποίο θα ταυτιστούν. Είτε ανοίγετε λογαριασμό στο Twitter για προσωπικούς λόγους είτε για επιχειρηματικούς, κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό.

Ας ελπίσουμε πως το όνομα χρήστη που έχετε σκεφτεί είναι διαθέσιμο και δεν έχει ήδη δεσμευτεί από κάποιον άλλον χρήστη. Αν, όμως, σε περίπτωση που δεν είναι, θα πρέπει να σκεφτείτε κάτι άλλο που θα είναι εξίσου ελκυστικό και θα παραπέμπει άμεσα σε εσάς.

2. Δημιουργήστε ένα bio που συνοψίζει εσάς ή την εταιρεία σας

Το Twitter θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο ανοιχτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό γιατί μεγάλο μέρος της επικοινωνίας στην πλατφόρμα γίνεται ενώπιον όλων των χρηστών και όχι σε ξεχωριστές σελίδες ή ομάδες. Όταν δημιουργείτε το bio του λογαριασμού σας στο Twitter, να σκέφτεστε πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καμία πρότερη γνώση του ποιοι είστε ή τι κάνετε.

Για να βοηθηθείτε μπορείτε να σκεφτείτε το παρακάτω. Αν είχατε λίγα δευτερόλεπτα (ή σε αυτή την περίπτωση 160 χαρακτήρες) για να εξηγήσετε την επχείρησή σας ή τον εαυτό σας σε έναν άγνωστο, τι θα του λέγατε; Αυτό θα είναι το bio σας.

3. Ανεβάστε μία φωτογραφία που ξεχωρίζει και σας αντιπροσωπεύει

Η επιλογή της σωστής φωτογραφίας για το προφίλ σας είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την υποτιμάτε. Καλό θα είναι να μην ανεβάσετε ένα tweet μέχρι να έχετε επιλέξει και ανεβάσει μία φωτογραφία. Για επαγγελματικούς λόγους, η τέλεια φωτογραφία προφίλ για τον λογαριασμό στο Twitter είναι μία που οι πελάτες σας γνωρίζουν ήδη και έχουν συνδέσει με την επιχείρησή σας. Ένα καλό παράδειγμα τέτοιας εικόνας είναι το λογότυπο της εταιρείας.

Αν ανοίγετε τον λογαριασμό για προσωπικούς λόγους, καλό θα είναι να επιλέξετε μία κοντινή, καθαρή φωτογραφία. Βεβαιωθείτε πως είστε το μόνο άτομο στη φωτογραφία. Βέβαια, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τη φωτογραφία προφίλ σας στο μέλλον. Δεν το συνιστούμε, όμως, τουλάχιστον μέχρι να σας μάθουν οι άλλοι χρήστες και να καθιερωθείτε.

4. Συστήστε τον εαυτό σας με το πρώτο σας tweet

Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να στείλετε το πρώτο σας tweet. Δεν πρόκειται να είναι κάτι συνταρακτικό και δεν έχετε followers (ακόμα) να το δουν αλλά αυτό θα δείξει πολλά στους άλλους χρήστες. Αρχικά δείχνει ότι είστε ένα πραγματικό άτομο ή επιχείρηση και όχι ένα ρομπότ ή spammer. Γράψτε κάτι απλό και πιασάρικο που θα λειτουργήσει ως εισαγωγή στον κόσμο του Twitter. Και μην ξεχνάτε: στον κόσμο του Ίντερνετ η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.

5. Βρείτε τους σωστούς ανθρώπους να ακολουθήσετε

Οι χρήστες που ακολουθείτε στο Twitter θα καθορίσουν το περιεχόμενο στο οποίο θα έχετε πρόσβαση και την ποιότητα των σχέσεων που θα χτίσετε. Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να θέσετε κάποια κριτήρια και πρότυπα. Πολλοί πρωτάρηδες χρήστες στην πλατφόρμα κάνουν σωρηδόν follow όποιον χρήστη τους προτείνεται. Αυτή η τακτική μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στον λογαριασμό σας στο Twitter.

Ανάλογα με την εμπειρία σας, τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε και τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε, πρέπει να διαλέξετε και τους χρήστες που θα κάνετε follow. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν φίλους, συναδέλφους, επαγγελματίες από τον ίδιο κλάδο αλλά και πιθανούς ή δυνητικούς πελάτες.

Όταν ξεκινάτε, το κλειδί είναι να ακολουθήσετε άλλα άτομα ή επιχειρήσεις που είναι επιτυχημένοι στην πλατφόρμα. Μην μιμείστε, όμως αυτά που κάνουν αλλά προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται με τους followers τους και το περιεχόμενο που μοιράζονται.

Νομίζουμε πως πλέον είστε έτοιμοι να αρχίσετε την εξερεύνηση της πλατφόρμας και του λογαριασμού σας στο Twitter. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία περιεχομένου που σας αντιπροσωπεύει και το μοίρασμά του το. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Θα γνωρίσετε κόσμο, θα μεγαλώσετε τη βάση σας και την επιχείρησή σας και μπορεί να βγάλετε και χρήματα μακροπρόθεσμα.