Μάρκετινγκ Συνεργατών

Αναλυτικός οδηγός για αρχάριους σε απλά και κατανοητά βήματα!

Είναι μια μορφή διαφήμισης… βασισμένη στην απόδοση των ίδιων των διαφημίσεων δηλαδή των πωλήσεων που έχουν γίνει μέσα από αυτές, όπου εσείς κερδίζετε χρηματικά ποσά προωθώντας προϊόντα ή και υπηρεσίες τρίτων εταιρειών. Δεν αφορά μόνο την παγκόσμια αγορά αλλά μπορείτε να βρείτε δίκτυα συνεργατών και στην Ελλάδα!

Πώς λειτουργεί το όλο σύστημα

Πρώτο βήμα: Εγγραφείτε σε Πρόγραμμα Συνεργατών

Υπάρχουν άπειρα τέτοια sites που έχουν ήδη κάνει την δουλειά για εσάς και έχουν συγκεντρώσει όλες τις εταιρίες που χρειάζονται. Ψάχνουν ένα site ή blog σαν το δικό σας… για να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους!

Δεύτερο βήμα: Αφού θα εγγραφείτε σε τέτοιου είδους προγράμματα…

Συνήθως μέσα από ένα email και την επιβεβαίωση αυτού, θα έχετε πρόσβαση στην σχετική πλατφόρμα όπου θα την χρησιμοποιείτε για την παρακολούθηση των πωλήσεων που προέρχονται από εσάς. Επίσης, θα σας δίνει πολλές πληροφορίες για την ανταπόκριση του κοινού, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα τις δυναμικές του site σας.

Τρίτο βήμα: Η προώθηση προϊόντος ή υπηρεσίας.

Χρησιμοποιήστε – εντάξτε την ιστοσελίδα σας ή και ακόμη τα social media, blog, τα κανάλια ή και τα email σας. Ότι θέλετε να προωθήσετε μέσα από τα μέσα που διαθέτετε.

Τέταρτο βήμα: Τα ΄Κλικ΄ πάνω στο Affiliate Link σας.

Με τα link κωδικούς που εσείς έχετε προσθέσει στο site σας… οι χρήστες ανακατευθύνονται στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου.

Πέμπτο βήμα: Αγορά από τον χρήστη

Κερδίζετε την προσυμφωνημένη προμήθεια εάν ο χρήστης πραγματοποιήσει… αλλά και πληρώσει το προϊόν δηλαδή ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος η αγορά.

Πλεονεκτήματα για εσάς

Μηδενικό κόστος εκκίνησης Ευελιξία χρόνου

Ελευθερία εργασίας Δυνατότητα δημιουργίας παθητικού εισοδήματος από το σπίτι

Πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις

Αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων.

Βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

Μείωση του κόστους μάρκετινγκ…

Στόχευση σε εξειδικευμένα κοινά ενδιαφέροντος.

Τελειώνοντας… 5 ακόμη πρακτικές για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων

1. Μην διστάσετε να επικοινωνήστε με τις εταιρίες, αν έχετε κάποιες απορίες. Υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις ειδικό προσωπικό που χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις.

2. Βάλτε μέσα στο site σας προϊόντα και υπηρεσίες που τις ξέρετε αλλά και τις πιστεύετε. Κάτι που σας φαίνεται περίεργο ή και έχει υψηλή αμοιβή, θα χρειαστεί από εσάς και μια δεύτερη σκέψη ή και ψάξιμο.

3. Παρακολουθείστε καθημερινά τα αποτελέσματα των link, και κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις για καλύτερα αποτελέσματα. Να γνωρίζετε ότι μέσα από emails οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα σας ενημερώνουν για τις εξελίξεις σε καμπάνιες τους, προσφορές αλλά και νεότερα αυτών.

4. Οι επιχειρήσεις που θα βάλουν «πάνω» σας τις δικές τους διαφημίσεις αποσκοπούν ότι το περιεχόμενο σας είναι πρωτότυπο και δεν είναι αντιγραφή από κάποιο άλλο site… αλλά και ότι ενημερώνεται συχνά.

5. Όλα σχεδόν τα site έχουν πλέον συνεργασίες με αυτά τα προγράμματα… και οι έρευνες έχουν δείξει την τελευταία 2ετία ότι οι πωλήσεις των εταιριών έχουν ανέβει κατά 56% και αυτό παρασύρει και τις αμοιβές των Συνεργατών τους ακόμη πιο ψηλά.

Καλή επιτυχία…!!!